Gelukkig zijn… veel mensen vragen zich af of ze dat voor zichzelf kunnen bewerkstelligen. En zo ja hoe?
(Life-)coaches, zelfhulpboeken en trainingen zijn booming business en worden ingezet op zoek naar dat geluk en welzijn, zowel in je persoonlijk als professioneel leven.
De verschillende technieken en interventies die gebruikt worden om geluk te bevorderen en te ontwikkelen richten zich vaak op het vergroten van zelfinzicht, stressreductie, positief denken, bouwen van sterke sociale relaties en nastreven van betekenisvolle persoonlijke doelen.
➕ Veel van deze technieken komt uit de positieve psychologie. In tegenstelling met de andere paradigma’s in de psychologie is hierbij de aanpak: Learn from the best and teach it to the rest. Deze aanpak focust op waar je naar streeft, de dingen die goed gaan of die kunnen helpen om iemand te laten groeien en ontwikkelen (in plaats van op klachten en wat er minder goed gaat).
Sinds het onder de aandacht brengen van deze denkwijze door Seligman, op het einde van de vorige eeuw, werd de effectiviteit van tal van interventies, gebaseerd op de positieve psychologie, aangetoond.
Diverse technieken leiden, evidence based, tot een groter welzijn bv. het populair geworden dankbaarheidsdagboek.
🙌 Interessante ontwikkelingen dus ook voor ons, psychologen!
🟢 Kom tijdens onze VOCAP-seminaries meer te weten over hoe je kan werken aan bevlogenheid als onderdeel van een welzijnsbeleid (29 september) en hoe je op een evidence-based manier coacht en interventies ontwikkelt (21 november).
Fantastische sprekers zullen met ons de brug maken tussen wetenschappelijk inzicht en praktisch werkveld van bewustwording van ons geluk, zowel privé als op het werk.
📅 Meer info en inschrijven voor onze seminaries doe je via onze website www.vocap.be
💚 Als lid neem je gratis deel aan onze events, ook niet-leden en niet-psychologen zijn welkom.
Meer info over VOCAP-activiteiten op www.vocap.be, blijf op de hoogte van onze activiteiten en seminaries door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Comentarios